دانشگاه بیرجند میزبان شانزدهمین گردهمایی بین المللی انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی

۲۳ آبان ۱۴۰۰ | ۱۴:۲۱ کد : ۱۵۴۹۰ اخبار برگزیده اخبار ستادی
نشست خبری شانزدهمین گردهمایی بین المللی انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی امروز یکشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۰ در دانشگاه بیرجند برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند، کنفرانس خبری شانزدهمین گردهمایی بین المللی انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی صبح امروز یکشنبه 23 آبابن 1400 با حضور دکتر رضا شریعتی‌نسب، مدیر پژوهشی دانشگاه بیرجند، دکتر علی اکبر سام‌خانیانی دبیرعلمی همایش، و دکتر اکبر شایان سرشت دبیر اجرایی همایش در محل سالن گردهمایی رسانه دانشگاه بیرجند برگزار شد.
دکتر شریعتی‌نسب اشاره به کمیته علمی همایش این کمیته را کمیته‌ای غنی توصیف کرد و گفت: این همایش علاوه بر ماهیت علمی که همه همایش‌ها باید داشته باشند، ماهیت فرهنگی دارد و امیدواریم این همایش در خورشأن دانشگاه و استان به خوبی برگزار گردد.
دکتر سام خانیانی با اشاره به برگزاری مجازی شانزدهمین گردهمایی بین المللی انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی از  ۱۴ تا ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ به میزبانی دانشگاه بیرجند، گفت: مهلت ارسال مقالات  پایان آذرماه1400 می‌باشد که پژوهشگران می توانند با مراجعه به سایت همایش به نشانی conf.birjand.ac.ir/tarvij16 نسبت به ارسال مقالات خود اقدام نمایند.
دبیر علمی همایش تعداد  اعضای کمیته علمی همایش را 77 استاد از 37 دانشگاه داخلی و بین‌المللی از 15 کشور از جمله افغانستان، پاکستان، هند، قزاقستان، آذربایجان، آمریکا،  ترکیه، تونس، اسپانیا، انگلیس و روسیه عنوان کرد و افزود: هدف اصلی همایش بازشناسی تازه‌ترین دستاوردهای پژوهشی و آموزشی زیان و ادب فارسی در عرصه منطقه‌ای، ملی و بین المللی است که همچون ادبیات تطبیقی، مطالعات بین رشته ای، مطالعات ادبیات ایینی‌و‌پایداری، ادبیات کودک و‌نوجوان، نقد نظریه و‌مکتب ادبی، آسیب‌های پژوهش های ادبی، زبان پژوهشی ادبی و‌ گویش پژوهشی خراسانی، آموزش زبان فارسی، پژوهش زبان و ادبیات فارسی در گستره جهان، ترجمه پژوهشی، ارزیابی آموزش زبان و ادب فارسی در نام های آموزش و‌ پرورش، نقد و بررسی  عملکرد رسانه های و نهادها در موضوع زبان و ادب فارسی، ارزیابی آموزش زبان فارسی در خارج از کشور، ادبیات مهاجر، پیوند زبان و ادبیات ایران و‌جهان، آسیب شناسی پژوهش در زبان و ادبیات فارسی، آینده پژوهشی در حوزه فرهنگ زبان و ادبیات فارسی و فناوری های نوین و ترویج زبان فرهنگ و ادب فارسی از جمله محورهای همایش است.
شایان ذکر است شانزدهمین گردهمایی بین المللی انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی ۱۴ تا ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ همزمان با 5 الی 10 مارس 2022 به میزبانی دانشگاه بیرجند بصورت مجازی برگزار می‌شود.