مکمل آلی مس و روی پایدار شده با عصاره فنولی پوست انار برای تغذیه نشخوار کنندگان Organic supplement of copper and zinc stabilized by phenolic extract of pomegranate peel for ruminant nutrition توسط پژوهشگران دانشگاه بیرجند ثبت اختراع شد.
دکتر امیرحسن اسعدیان، عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند با تولید انبوه و عرضه ماشینهای گلچین زعفران اقدامی مهم در برداشت این محصول استراتژیک برداشت. بیش از نود درصد زعفران دنیا در ایران تولید میشود که متاسفانه عمده برداشت زعفران با نیروی کارگری صورت میگیرد که این موضوع مشکلات زیادی را در ارائه زعفران به بازار بینالمللی همراه دارد.
اینورتر فتوولتائیک تکفاز بدونترانسفورماتور متصلبهشبکه با جریان نشتی کم و قابلیت مبادلهی توان راکتیو، توسط دکتر محمدعلی شمسینژاد و مهندس محمد فراهانی با شماره اختراع ۱۰۸۹۷۱ در سازمان ثبت اسناد کشور ثبت شد.
صادق حامدی نسب، دانشجوی دکتری برنامه ریزی درسی دانشگاه از رساله خود با عنوان طراحی الگوی برنامه درسی برای استفاده از یادگیری غیررسمی مبتنی بر شبکههای اجتماعی در جهت توسعۀ حرفهای دانشجو معلمان دفاع کرد.
نانوکاتالیست متشکل از نانوذرات اکسید کادمیوم، اکسید مس و بنتونیت طبیعی با استفاده از عصاره آبی گیاه کما برای تخریب فوتوکاتالیستی آنتی بیوتیک لووفلوکساسین تحت تابش نور خورشید توسط محقق دانشگاه بیرجند ساخته و ثبت اختراع شد.
مراسم اختتامیه دوازدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران، دوشنبه ۸ خردادماه ۱۴۰۲ در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران و با حضور جمعی از دانشجویان، اساتید و مسئولان برگزار شد. حسین کهنسال فخرداوودی، دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بیرجند در این مراسم تندیس ملی فداکاری را دریافت کرد.
دانشگاه بیرجنـــد براساس موافقت شورای گسترش آموزش عالی در سیزدهم خرداد ماه ۱۳۵۴ در قالب یک مؤسسه آموزش عالی به ریاست زنده یاد پروفسور محمدحسن گنجی از دانش آموختگان مدرسه شوکتیه و پدر علم جغرافیای نوین ایران تأسیس شد.
آموزش، رکن اصلی توسعه جامعه است: اهتمام معاونت آموزشی و تحصیلات دانشگاه، مدیریتها و حوزههای تابعه آن، ارتقا و بهبود شاخصهای کیفی آموزش به عنوان یک کارکرد مهم دانشگاه است. کارکردی که نیازمند همراهی، عزم و خرد جمعی به منظور نیل به اهداف است. کوشش در جهت ارتقای کیفیت مستمر آموزش، جذب و توانمندسازی هیأت علمی، توسعه دورههای آموزش آزاد و مجازی، شناسایی و حفظ استعدادهای درخشان، توسعه رشتهها، به روز رسانی سرفصلها، اشتغال و ارتقای مهارتهای حرفهای دانشجویان، حفظ و ارتقای جایگاه علمی و آموزشی دانشگاه در بعد ملی و بینالمللی، بخشی از اهداف پیش رو است. با اتکال به خداوند منان، امید آن است که در پرتو اهتمام و تلاش همیشگی خانواده دانشگاه بیرجند، ارائه نظر و پیشنهادهای سازنده، شاهد ارتقا و پویایی دانشگاه باشیم.
معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بیرجند در راستای اهداف فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، همت خود را معطوف به ساختن بستری برای پاسخگویی به نیازهای فرهنگی، مذهبی، هنری و اجتماعی دانشجویان گرانقدر، اساتید ارجمند و کارکنان شریف نموده و تلاش مینماید بر اساس ضرورت ارتقاء و توسعه علمی، فرهنگی، اجتماعی و مذهبی در دانشگاه فعالیت کند. مهمترین بخشهای فعال در حوزه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه عبارتند از: انجمنهای علمی/ کانـونهای فرهنگی، هنـری، اجتماعی و مذهبـی/ تشکلهای اسلامی/ شورای فرهنگی خوابگاهها و گروه مطالعات و برنامهریزی اجتماعی. از دیگر فعالیتهای این معاونت میتوان به برگزاری کرسیهای آزاداندیشی، همایشها، جشنهای ملی و مذهبی، مراسم دانشآموختگی، جشنوارههای رویش و حرکت، جشنوارههای قرآن و عترت دانشجویی، برپایی نمایشگاهها، اردوهای علمی، تفریحی و زیارتی، ارائه مجوز و انتشار نشریات دانشجویی و دانشگاهی و ... اشاره کرد.