دانشجوی دانشگاه بیرجند رتبه برتر جایزه ملی داستان‌ حماسی را کسب کرد

۲۱ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۱:۵۸ کد : ۲۴۲۹۸ اخبار برگزیده
تعداد بازدید:۲۴۱۹
دانشجوی مقطع دکتری رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بیرجند « مرصع موسی‌الرضایی» به عنوان برگزیده سومین جایزه ملی داستان حماسی معرفی شد.
دانشجوی دانشگاه بیرجند رتبه برتر جایزه ملی داستان‌ حماسی را کسب کرد

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند، در بخش داستان کوتاه سومین جایزه داستان حماسی ۵ اثر به عنوان رتبه‌های برتر معرفی شدند که براین اساس مرصع موسی‌الرضایی دانشجوی مقطع دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بیرجند با داستان «دستمال سرخ» به عنوان تنها برگزیده خراسانی در بین این ۵ نفر قرار گرفت.
موسی‌الرضایی که هم‌اکنون دانشجوی دکترای زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بیرجند است، فوق لیسانس ادبیات کودک و نوجوان دارد و به عنوان شاعر و نویسنده حدود یک دهه است فعالیت دارد و از سال ۱۳۹۴ همکاری و شاگردی استاد تشکری را شروع کرده و اصول اساسی نویسندگی و داستان‌نویسی را از ایشان آموخته است. وی که کارش را در دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی مشهد در بخش تاریخ شفاهی دفاع مقدس و بعد از آن شهدای مدافع حرم شروع کرده است، در حاشیه این جشنواره گفت: حوزه‌های رمان، داستان کوتاه و مخصوصاً نمایشنامه‌نویسی را از کلا‌س‌های استاد تشکری فراگرفتم. موسی‌الرضایی که به عنوان نمایشنامه‌نویس با رادیو ملی زیارت همکاری دارد، خاطرنشان کرد: رویکردهای متفاوت و جدید استادتشکری به داستان‌نویسی باعث شد ترغیب شوم تا در این وادی خودم را محک بزنم. 
دانشجوی دانشگاه بیرجند با اشاره به اینکه خراسان بزرگ از دیرباز خاستگاه ادب و آثار ادبی بزرگی بوده که در اعصار مختلف تاریخی و سیاسی این مرز وبوم بروز کرده‌اند، گفت: اما در دهه‌های اخیر بنا به دلایل مختلف، کمتر شاهد ظهور این افراد و آثار برجسته هستیم. برگزیده سومین جایزه ملی داستان حماسی افزود: کاری که استاد سعید تشکری در تمام طول عمر پربرکتش به همراه دوستان هم‌دلش کرد، این بود که تمام تلاشش را برای حفظ و زنده نگهداشتن ادبیات بومی و مذهبی خراسان بزرگ کرد. وی با بیان اینکه جشنواره داستان حماسی نیز در راستای این هدف والا بنانهاده و تبیین شده بود، اضافه کرد: اقلیم خراسان، بواسطه موقعیت جغرافیایی، سیاسی و مذهبی که در ادوار مختلف داشته، دارای سرداران، مرزبانان، عارفان، نخبگان، فرهیختگان و بزرگان زیادی است که هر کدام به تنهایی می‌توانند موضوعی برای پژوهش و خلق آثار ادبی غنی‌ باشند و این عاملی است که باید توسط دست‌اندرکاران ادب و هنر و پژوهش مورد توجه خاص قرار بگیرد. 
موسی‌الرضایی گفت: برگزاری جشنواره‌هایی ازقبیل جشنواره جایزه حماسی می‌تواند انگیزه‌های جدیدی در جهت رشد و شکوفایی استعدادهای نهفته در سطح جامعه باشد؛ استعدادهایی که بواسطه دلایل گوناگون دغدغه‌های فعلی جهانِ امروز، به غبار فراموشی سپرده شده‌اند.
برگزیده سومین جایزه ملی داستان حماسی در معرفی داستان «دستمال سرخ» نیز گفت: دستمال سرخ یک روایت در دو بازه تاریخی هست، دو بازه حساس در تاریخ ایران، دوران ناصرالدین شاه و ابتدای جنگ تحمیلی ایران و عراق. قهرمانان این داستان به نوعی درپیوند با هم قرار دارند. گره داستان ربودن یک دختر عشایر از منطقه شمال خراسان توسط عمال روسیه تزاری و تلاش سردارمرزدارکشور، عِوض‌خان ، برای نجات دختر هست. دختر نجات یافته توسط سردار، مادرِ مادربزرگ دختری هست که در زمان جنگ تحمیلی درگیر ماجرای جبهه نامزدش هست.
سومین جایزه ملی داستان حماسی با دریافت ۷۷۸ اثر شامل ۵۴۴ داستان کوتاه و ۱۷۴ رمان و ۶۰ طرح برای بخش ویژه و معرفی برگزیدگان در آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی در طوس برگزار شد.

آخرین ویرایش۲۱ خرداد ۱۴۰۲