به منظور حرکت در مسیر توسعه کیفی دانشگاه؛

سند راهبردی دانشگاه بیرجند در افق ۱۴۰۴ تصویب و ابلاغ شد

۲۷ مرداد ۱۳۹۸ | ۰۹:۲۶ کد : ۴۲۹۳ اخبار برگزیده اخبار ستادی
دکتر محمدحسین خسروی مسئول تدوین سند راهبردی دانشگاه با اعلام این خبر گفت: سند راهبردی، چشم‌انداز دانشگاه در افق ۱۴۰۴ در حوزه‌های مختلف آموزشی، پژوهشی، عمرانی، بین‌المللی فرهنگی و دانشجویی می‌باشد.
سند راهبردی دانشگاه بیرجند در افق ۱۴۰۴ تصویب و ابلاغ شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه بیرجند، دکتر محمدحسین خسروی مسئول تدوین سند راهبردی دانشگاه گفت: کار اجرایی طرح تدوین سند راهبردی از فروردین ماه سال 97 آغاز و در فرآیندی فشرده، با اخذ رأی و نظر از آحاد شاغلین و ذی‌نفعان دانشگاه در بهار سال 98 به سرانجام رسید.

وی اظهار داشت: در چشم‌انداز سند، که از اساسی‌ترین ارکان آن به حساب می‌آید آمده است:

"دانشگاه بیرجند در افق 1404، مرجع برتر شرق کشور در تولید علم، تربیت نیروی انسانی و حل مسایل جامعه، جزو 20 دانشگاه ممتاز ایران و 1000 دانشگاه برتر جهان است."

برای رسیدن به این چشم‌انداز دانشگاه بیرجند مأموریت زیر را برای خود تعریف کرده است:

"با توکل بر پروردگار متعال، دانشگاه بیرجند با بهره‌مندی از سرمایه‌های انسانی، اجتماعی و مادی در جهت تربیت نیروی انسانی فرهیخته، متخصص، کارآفرین و آزاداندیش، و تولید، توسعه و ترویج علم، تعامل مؤثر با جامعه پیرامونی و ارتقاء آن به جامعه‌ای دانش‌محور در سطوح منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی تلاش می‌کند."

تلاش در راستای این مأموریت دانشگاه را به اهداف کلان زیر که از دیگر ارکان اصلی سند راهبردی است خواهد رساند:

• تحقق بالاترین شاخص‌های فرهنگی، آموزشی، پژوهشی و سازمانی
  • تحقق دانشگاه کارآفرین و سبز
  • تربیت نیروی انسانی فرهیخته و مؤثر در سطوح منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی
  • ایفای نقش و تعامل سازنده با خارج دانشگاه در سطوح منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی
  • بهبود منابع و نظام مالی

فرآیند تدوین این سند، با انجام مطالعات اولیه و استخراج و تحلیل دانش بنیادین و عملیاتی مرتبط با سند آغاز شد. این مطالعات مشتمل بر بررسی تطبیقی اسناد راهبردی دانشگاه‌های منتخب، گردآوری، مطالعه و تلخیص اسناد بالادستی در دو سطح ملی (مانند برنامه ششم توسعه کشور، نقشه جامع علمی کشور، سند راهبردی علم و فناوری، طرح آمایش آموزش عالی و …) و منطقه‌ای (سند آمایش استان خراسان جنوبی)، و همچنین استخراج آماره‌های توصیف‌کننده محیط درونی و بیرونی دانشگاه و تحلیل آنها بود.در گام بعد با تشکیل شورای راهبردی دانشگاه کار تدوین ارکان اصلی سند (شامل چشم‌انداز، مأموریت، ارزش‌های محوری و اهداف کلان) انجام شد. در ادامه ضمن برگزاری جلسات فشرده با کمیته‌های تخصصی راهبردی در حوزه‌های ستادی و دانشکده‌ها، راهبردها و برنامه‌های عملیاتی در سطوح مدیریتی ستادی و دانشکده‌ای تدوین گردید.

با توکل بر خداوند متعال و با همکاری و احساس مسئولیت تک‌تک آحاد دانشگاه بیرجند، در پایان برنامه پنج‌ساله شاهد تحقق شاخص‌های مهمی همچون نرخ دانشجو به هیأت علمی برابر 20، نرخ کارمند به عضو هیأت علمی برابر با یک، تحصیل حداقل 300 دانشجوی خارجی، نسبت درآمد اختصاصی به بودجه عمومی 25 درصد، نسبت درآمد اختصاصی پژوهشی به کل درآمدهای اختصاصی 10 درصد، حضور بیش از 50 هسته علمی فناوری و 30 شرکت دانش‌بنیان و واحد فناور، فعالیت بیش از 10 گروه و مرکز پژوهشی، دایر بودن بیش از 10 مجله علمی و 4 مجله معتبر بین‌المللی نمایه شده و همچنین افزایش خوابگاه‌های دانشجویی از 13 به 18 و سلف‌های مکمل از 1 به 3 خواهیم بود.

شایان ذکر است؛ در جلسه هیأت امنای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی خراسان جنوبی مستندات مربوط به سند راهبردی مطرح و در خصوص فرآیند تدوین سند، ارکان سند و رشد مورد انتظار در پایان برنامه بحث و گفتگو شد.

از مباحث مهمی که در این جلسه مطرح شد می‌توان به تأکید قائم مقام محترم وزیر، جناب آفای دکتر باقری بر لزوم پایبندی تمامی آحاد دانشگاه بر ارکان این سند و اجرای بی‌کم و کاست برنامه‌های عملیاتی تدوین شده اشاره کرد و مقرر شد برش‌های مناسبی از تکالیف حوزه‌های مختلف دانشگاه در خصوص اجرای مناسب سند تهیه و به‌عنوان نصب‌العین واحدها به آنها ابلاغ گردد.

آخرین ویرایش۲۷ مرداد ۱۳۹۸